Naiset, äänestäkää naisia!

Naiset, äänestäkää naisia!

Sirkka-Liisa Anttila: Uhkaako eduskuntavaaleissa tasa-arvon takatalvi? Naiset, äänestäkää naisia!

Tiedote. Julkaistu: 12.04.2011 klo 14:09 – Naisjärjestöjen Keskusliitto

http://www.epressi.com/go/3511.html

Enemmistö kansanedustajista ja eduskuntavaalien ehdokkaista on aina ollut ja on nytkin miehiä. Tilastokeskuksen mukaan tämän kevään vaalien ehdokkaista on miehiä 1412 (61 %) ja naisia 903 (39 %). Näissä vaaleissa naisten osuus onkin vajaan prosenttiyksikön vähemmän kuin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.  

“Uhkaako meitä eduskuntavaaleissa tasa-arvon takatalvi?” Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja ja maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila kysyy.

Suomessa on parhaillaan liikkeellä hyvin miesvoittoinen protestiliike, jonka kannatuksen nousu on ollut melkoista. Anttila kuitenkin muistuttaa, että äänestäjien enemmistö on naisia. Hänen mukaan naisilla on ratkaisun avaimet näissä vaaleissa.

“Vetoan kaikkiin naisiin, äänestäkää naista ja vaikuttakaa siihen millaisen eduskunnan Suomi asenteiltaan ja arvoiltaan vaaleissa saa”, Anttila painottaa.

Jokaisella yhteiskunnan päätöksenteon tasolla pitäisi olla tasainen edustus molempia sukupuolia, niin naisia kuin miehiäkin. Naiset ovat edenneet Suomessa niin presidentin, pääministerin, eduskunnan puhemiehen kuin piispankin tehtäviin. Edelleen naisia on kuitenkin liian vähän talouselämän johtopaikoilla ja talouselämän päätöksenteossa.

Nyt meillä naisilla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä siihen, millaista tasa-arvotyötä seuraavalla eduskuntakaudella tehdään. Naisjärjestöjen Keskusliiton tavoitteena on saada 100 naista eduskuntaan. Tämä tavoite toteutuu äänestämällä naisehdokkaita.

Lisätietoja: Sirkka-Liisa Anttilan eduskunta-avustaja Sanna-Helena Rantala, puh. 09 432 4044

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto on sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestö ja yhteistyöfoorumi. Keskusliitto yhdistää eri alojen toimijoita tavoitteelliseen työhön tasa-arvoisemman yhteiskunnan aikaansaamiseksi ja on kansainvälisesti aktiivinen toimija. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 62 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.


Info

Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Lehdistötiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille. http://www.epressi.com/rekisteriseloste.html

.

.